Git repository-k mozgatása Team Project-ek között

Posted on Szo 04 március 2017 in Git • 1 min read

Időnként előfordulhat, hogy olyan helyzet áll elő, ami miatt az egyik repository-nkat át kell mozgatni egy másik team project alá. A leginkább neuralgikus pont a history, amit semmiképpen sem lenne szerencsés elveszítenünk áthelyezés közben. Ebben a bejegyzésben röviden arról lesz szó, hogy hogyan tudjuk ezt megtenni.

Első lépésként hozzunk létre az új helyen egy üres repository-t. Ha ezzel megvagyunk, akkor másoljuk ki a Clone URL-jét.

Tükrözzük az eredeti repót: indítsuk egy a Git command line-t, és lépjünk be az eredeti repository könyvtárába, majd adjuk ki a következő parancsot:

git clone --mirror https://azujrepository.com/DefaultCollection/User/_git/UjRepositoryNeve

Pusholjuk ki a lokális változtatásokat a célrepository-ba:

git push --mirror https://azujrepository.com/DefaultCollection/User/_git/UjRepositoryNeve

Mind a clone, mind a push esetén azért hasznájuk a —mirror opciót, hogy biztosítsuk, hogy az összes branch és minden attribútum lemásolódik az új repository-nkba.

Utolsó lépésként szükséges beállítani, hogy ezután a pushok már az új repository-ra vonatkozzanak, vagyis szükséges a remote repository-k URL-jének beállítása. Ezt a git remote set-url paranccsal tudjuk megtenni:

git remote set-url origin https://azujrepository.com/DefaultCollection/User/_git/UjRepositoryNeve

Ha mindent jól csináltunk, akkor ezentúl az új repository-ban elérhető a teljes history, az új pushok pedig ide töltik fel a változtatásokat.